Anbefalinger

KÆMPE STOR TAK BENTE
Vores far dør pludseligt efter 5 dages sygdom, og vi står som familie i en uvant situation fuld af sorg. En ting er vi dog klar over – og det er, at vi skal have kontakt til en bedemand. Vi har ingen præferencer, googler og finder Ødegaard Begravelsers hjemmeside.
Det afgørende i vores valg, er billedet af Bente og Jørgen Ødegaard og deres profiltekst. De er simpelthen tillidsvækkende – både i tekst og billede. Og vi er ubetinget og meget glade og taknemmelige for vores valg. Lige fra første telefonsamtale med Bente til hun kører væk med vores far ved hans bisættelse.
Bente guidede os igennem hele processen med stor empati og med en grundfæstet ro. Hun var let at læne sig op af og hjalp os med at få truffet, de for os, rette beslutninger. Hun var der som det rolige og fagligt stærke bagtæppe hele vejen igennem.
Vi kan kun give Ødegaard Begravelser den bedste anbefaling. 5 stjerner fra os. Uden tvivl.
– På vegne af familien Kling / Karin Kling

STOR TAK
I forbindelse med min mands bisættelse fik Ødegaard Begravelser hele forløbet til at fungere rigtig godt. Jørgen Ødegaard var ikke blot professionel, men havde hjertet med.
Mange af dem som var med til handlingen, som Jørgen Ødegaard forestod, har efterfølgende sagt, at den var meget smuk.
Mine bedste anbefalinger.
– Margit Bred

EN FANTASTISK STØTTE
Da vi med kort mellemrum mistede såvel mor/svigermor og far/svigerfar var vi i en næsten uoverskuelig situation, hvor vi egentlig havde nok i at bearbejde vores følelser – og samtidig svært ved at overskue det praktiske omkring bisættelserne. I den situation var Bente og Jørgen Ødegaard en fantastisk støtte. De var utrolig empatiske, hjælpsomme, gode til at gøre opmærksom på de forskellige muligheder ( ex. hvad gør man når en person skal lægges i kiste), og skabe overblik over hele ceremonien på en klar og “enkel” måde. De var reelle (prisen blev oplyst på forhånd på alt) og de var for os en utrolig støtte i en svær tid. Alt i alt var de i hele forløbet fantastiske, behagelige og professionelle. Absolut anbefalelsesværdige, når man står i en så svær situation. En stor TAK til Bente og Jørgen for deres unikke måde at håndtere opgaven på”.
– Birthe og Bjarne

ET RIGTIG GODT VALG
Når man mister et nært familiemedlem, står man i en meget sårbar situation. Sideløbende med de mange følelser, vælter der en række praktiske gøremål indover én, som man er nødt til at forholde sig til. Jeg tror, at de færreste pårørende er særligt vidende om, hvad der følger af praktiske gøremål i kølvandet på et dødsfald. Hvad man skal gøre, huske og forholde sig til. Det er bestemt ikke småting. Jeg mener derfor, at det er af meget stor betydning, hvilken vejledning man får og på hvilken vis, lige netop i denne sårbare situation.
Vi har i vores familie prøvet det, da vi mistede vores mor, svigermor og mormor. Der gik et forholdsvis kort sygdomsforløb forud, så dødsfaldet kom på sin vis overraskende. Min søster kontaktede Bente og Jørgen Ødegaard, hvilket viste sig at være et rigtig godt valg. Jørgen Ødegaard kom samme eftermiddag, som dødsfaldet var indtruffet tidlig morgen. I dag er jeg imponeret over, at Jørgen Ødegaard formåede at hjælpe os til at få så mange praktiske gøremål på plads på netop denne dag. Han spurgte og vejledte på en behagelig og respektfuld vis. Jeg vil lige komme med den indskydelse, at jeg også er glad for at min mor på forhånd havde udfyldt pjecen ”Min sidste vilje”. Dette gav os som pårørende noget at følge i forhold til at give hende en værdig afsked, som hun ønskede den. En god fornemmelse i dag.
En oplevelse i de svære dage, der har haft en særlig betydning i vores familie, var da vores to sønner på henholdsvis 10 og 14 år ønskede at se deres mormor efter at hun var lagt i kisten. De havde aldrig set et dødt menneske før og både min mand og jeg var lidt usikre på, hvordan det ville være for dem. Det blev takket være Bente og Jørgen Ødegaard en rigtig god oplevelse. Bente Ødegaard havde allerede i telefonen fortalt nogle ting om, hvad vi kunne forvente at se. Det kunne vi derfor forberede drengene på forud for ”besøget”. Hun sagde endvidere, at hvis vi ønskede at give vores mor og mormor noget med i kisten, var det muligt. Det var både drengene og jeg interesserede i, så den yngste tegnede en dejlig tegning, den ældste fandt et fotografi, der betød noget for ham i forhold til hende og jeg skrev et brev. Da vi kom, blev vi modtaget af Jørgen Ødegaard, der kunne svare på de spørgsmål, som var dukket op i både børne og voksenhoveder. Han fulgte os ind og gav os den tid, som vi havde brug for. Vi var alle en smule trykkede ved tanken om, hvad vi gik ind til. Men der lå hun. Så fredfyldt og så fin. Det blev en utrolig god oplevelse for os alle fire.
Alt i alt har jeg kun godt at sige om Bente og Jørgen Ødegaards arbejde vedrørende bisættelsen og hvad der ellers har været af ting, som en bedemand står bagved i kulissen og trækker i snorene omkring, Alt hvad vi har aftalt, har været som aftalt. Har vi været i tvivl om noget, har vi bare kunnet ringe. Vi har virkelig været i gode hænder og har følt os trygge. En professionel omsorg med hjertet.
– Jette Grøn

DEN BEDST TÆNKELIGE HJÆLP
I forbindelse med planlægningen af min mands bisættelse, fik vi den bedste tænkelige hjælp af Ødegaard. Han var lyttende, omsorgsfuld, nærværende og bedst af alt, vejledte han os til den helt rigtige afsked med min mand.
– Aase Laier

PROFESSIONELLE OG EMPATISKE
Ødegaard skriver: “Omsorg og praktisk hjælp, når du mister.”
I forbindelse med min mand Alfred Bisgaard Christiansens død og begravelse, er det min oplevelse, at det lever de også op til. Fra første kontakt til dem oplevede jeg, at de var både professionelle og empatiske. Jeg blev vejledt gennem hele forløbet og fik gode råd, når jeg ønskede det. Ødegaard tog hånd om de praktiske ting på en respektfuld måde, så det blev en værdig afsked, som jeg ønskede det.
– Karen Cæsar Christiansen

OMSORG OG FORSTÅELSE
Med dette vil jeg gerne sige tak for den behandling og omsorg vi fik i forbindelse med vores mors død.
Mor døde af sin kræftsygdom den 23.december 2012 – 65 år gammel, efter to års hård og opslidende kamp.
Alene datoen gjorde det hele ret uoverskueligt, men som om det ikke var nok, var der udenfor snestorm, og vores mor døde efter eget ønske derhjemme, hvilket vil sige på 2. sal uden elevator.
Vi har dog aldrig oplevet det som et problem, da Jørgen ret hurtigt efter vores henvendelse kom for at få en snak om vores tanker om det videre forløb.
Han tog sig tid til at tale med os om vores mor, hele hendes sygdomsforløb og død, og alene den forståelse og medmennskelighed, vi mødte var så flot.
Allerede inden han forlod os havde vi aftalt det meste, og han havde allerede kontaktet graveren og sørget for at vi kunne se vores mor i kapellet – endda selvom vi jo allerede befandt os i julen på det tidspunkt.
Jørgen og Bente bar vores mor alene ned ad trapperne fra 2.sal – ikke en nem opgave, men det foregik alligevel meget omsorgsfuld og respektfuldt.
Besøget i kapellet var en god oplevelse for alle os børn og børnebørn, og vi følte virkelig at vi kunne tage den tid, der var nødvendig, selvom det var juleaftensdag.
Både før og efter mors begravelse har de begge været os en stor hjælp – både med det praktiske, men også med det rent mennskelige og økonomiske, har de været en stor støtte.
Jeg har siden anbefalet dem til alle, og er ikke i tvivl om, hvem jeg vil kontakte, hvis jeg skulle få brug for en bedemand igen.
– Marianne R. Schween