Privatlivspolitik

Opdateret 21. april 2023

INTRODUKTION
GDPR står for General Data Protection Regulation – eller generel databeskyttelsesforordning – og er en databeskyttelseslovgivning i EU, som trådte i kraft 25. maj 2018. Du kan læse mere på Datatilsynets GDPR-hjemmeside her:

https://www.dbreform.dk

GDPR har til formål at give EU’s borgere kontrol over deres personoplysninger og forbedre tilgangen til personlig data og databeskyttelse for organisationer over hele verden.

GDPR OG ODEGAARD.DK
Når du besøger odegaard.dk, indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre websitets indhold. Hvis du ikke ønsker, at der automatisk indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se nedenstående afsnit “Cookies”) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor er beskrevet, hvilke informationer, der indsamles (automatisk såvel som ved din indtastning), deres formål samt hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

COOKIES
Websitet anvender såkaldte ”cookies”, som teknisk set er en tekstfil, der gemmes på din computer, tablet eller smartphone med det formål at genkende den, huske indstillinger og håndtere statistik. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus. Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning her:

https://minecookies.org/cookiehaandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies, vil websitet muligvis ikke fungere optimalt. Websitet indeholder analytiske cookies (Google) til registrering af besøgstal (statistikformål) samt adfærdsregistrering (optimering af brugeroplevelsen). Derudover anvender vi funktionelle cookies til identifikation af brugeres sprogpræference, visning af enhedsoptimerede sider på mobil og tablet samt til justering af datastrømmen ved høj trafik. Ved at bruge websitet accepterer du brugen af disse cookies.

PERSONOPLYSNINGER
Generelt
Personoplysninger er alle slags informationer, der kan henføres til dig. Når du benytter odegaard.dk, indsamles og behandles en række informationer. Dette sker ved almindeligt besøg på websitet og når du bruger en kontaktformular.
Der indsamles og behandles typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller smartphone, dit IP-nummer, din geografiske placering samt hvilke sider, du klikker på. Når du selv giver udtrykkeligt samtykke hertil og selv indtaster informationerne, behandles desuden navn, adresse, telefonnummer og e-mail.

Sikkerhed
Ødegaard har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver offentliggjort eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål
Oplysningerne anvendes til at identificere dig som bruger og optimere Ødegaards bruger- og kundeservice.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og de slettes, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring.

Videregivelse af oplysninger
Data om din brug af websitet, din geografiske placering, køn og alderssegment m.v. videregives til Google Analytics som nævnt ovenfor i afsnittet ”Cookies”. Oplysningerne anvendes til kommunikationsmæssig optimering af websitet. Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver udtrykkeligt samtykke til det.

Indsigt og klager
Du har ifølge lovgivningen ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, Ødegaard behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til at få dem rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til [email protected]. Hvis du vil klage over Ødegaards behandling af dine personoplysninger, kan du tage kontakt til Datatilsynet.

DATAANSVARLIG UDGIVER
Websitet ejes og publiceres af:
Ødegaard Begravelser v/ Bente og Jørgen Ødegaard
Vestergade 45, 7400 Herning / Danmarksgade 11, 7490 Aulum
Email [email protected]
DØGNTELEFON 9712 0610